BVV

Het shirt van BVV is verkrijgbaar in polyester in een retrostijl. Ook is er een shirt met de klassieke V op de borst eveneens uit polyester in wit en rood.

Aanvraagformulier

Historie

De club wordt op 8 oktober 1906 opgericht door sigarenmakers Gijs van Leur en Jan Hootsmans, onder de naam NOAD. Elf jaar later wordt de naam veranderd in BVV, om verwarring met het Tilburgse Noad, dat in dezelfde klasse uitkwam, te voorkomen.

BVV beleeft zijn hoogtepunt na de Tweede Wereldoorlog; het wordt in 1948 landskampioen onder leiding van de Schot Charles Jackson. In de seizoenen 1956-1957 en 57-58 speelt de club in de Eredivisie. Later bleek dat er omkoping in het spel was: op 28 mei 1956 moest BVV winnen van SHS om te promoveren van de Hoofdklasse B naar de nieuwe eredivisie. Doelman Landman wordt omgekocht, waarna de Bosschenaren met 5-1 winnen. De affaire komt een tijd later aan het licht, met de onthulling van een bestuurslid dat er zwart geld in omloop was binnen de club. Vrijwel het hele bestuur wordt ontslagen, en de club raakt in verval.

In 1967 fuseerde de proftak van de volksclub met het elitaire Wilhelmina tot FC Den Bosch. BVV ging terug naar de amateurs.