Het shirt van VSV is verkrijgbaar in modern polyester en in retro katoen.
Historie
In 1900 richtten Cor Engelhart, Cor Griekspoor en Cor van der Zee een voetbalclubje op met de naam “Unitas”. In 1912 ontstond het verlangen om te gaan voetballen in competitieverband en men deed dit verzoek bij de Haarlemse bond. Dit verzoek kon worden ingewilligd, wel diende de naam veranderd te worden. “Unitas” werd “Velseroorder Sport Vereniging” (VSV).
Betaald voetbal
VSV speelde vanaf 1928 in de Eerste Klasse, toentertijd de hoogste klasse in het voetbal. Toen in 1954 de KNVB het betaald voetbal invoerde, besloot VSV net zoals vele andere clubs uit de hoogste klasse tot het spelen van betaald voetbal. Het hoogtepunt in het betaald voetbal beleefde VSV in het seizoen 1959/1960 toen VSV in de nacompetitie voetbalde om een plaats in de Eredivisie. Het betaald voetbal-avontuur als onafhankelijke club liep ten einde toen in 1963 werd besloten om de eerste teams van VSV en Stormvogels uit Ijmuiden te laten fuseren tot Telstar.
Omdat VSV in het seizoen 1962/63 promotie had afgedwongen via de nacompetitie naar de Eerste divisie begon de fusieclub in de Eerste divisie. VSV en Stormvogels werden teruggeplaatst naar de vierde klasse van het amateurvoetbal. In 2001 fuseerde Stormvogels weer met Telstar om de jeugdopleiding te versterken. VSV vocht deze fusie aan bij de rechter maar uiteindelijk ging deze fusie toch door. Telstar ging sindsdien door het leven als Stormvogels Telstar. Deze fusieclub hield niet lang stand toen op 12 mei 2008 tijdens een ledenvergadering unaniem werd besloten om deze fusie te ontbinden.
Sportparken:
In 1900 speelde “Unitas” zijn wedstrijden op het “Hanenveld”, een grote vlakte ten westen van het toenmalige station Velsen. Toen in 1912 voetbal in competitieverband gespeeld ging worden, moest naast de naam ook worden uitgeweken naar een nieuw terrein, dit werd “De Kickvors”, een vlakte aan de Frans Halsstraat. In 1942 dient VSV uit te wijken naar het complex van De Kennmers in Beverwijk vanwege de WO2.
In 1949 koopt VSV een terrein aan de Driehuizerkerkweg in Driehuis waar het tot 1996 zijn wedstrijden afwerkt. In 1997 wordt er uitgeweken naar het nieuwe sportcomplex aan de Hofgeesterweg te Velserbroek.