Holland Sport

Het shirt van Holland Sport bieden wij aan in een modern polyester shirt in de retro look en een katoenen versie retro.

Op de rug staat de naam Holland Sport. U kunt er ook voor kiezen om het halve boogje op de rug te plaatsen.

Aanvraagformulier

Historie

Holland Sport is een voormalige betaalde club uit Scheveningen. De club speelde zijn thuiswedstrijden eerst op terrein Duinhorst in Wassenaar, vanaf 1955 in stadion Houtrust in Den Haag aan de Sportlaan.

Holland Sport werd opgericht in 1954 als fusieclub van de profclubs Den Haag en Rotterdam (oorspronkelijke naam Flamingo’s). Aanvankelijk kwam de fusieclub uit onder de naam Flamingo’s ’54, maar de club moest die naam wijzigen aangezien er al een amateurclub onder die naam speelde.

In januari 1955 verwierf de club de naam Holland Sport. Op 14 juli 1955 fuseerden Holland Sport en voetbalclub SVV Scheveningen tot een nieuwe combinatie die kortweg SHS (voluit: Scheveningen Holland Sport) zou gaan heten. De fusie bracht veel voordelen, zoals de grote aanhang die SVV Scheveningen met zich meebracht. Op 22 juli 1964 werd de naam officieel wederom Holland Sport als voortzetting van SHS en werd SVV Scheveningen weer een amateurvoetbalclub.

De vereniging was in totaal zeventien seizoenen actief in het betaalde voetbal. Daarvan speelde Holland Sport / SHS 4 seizoenen in de eredivisie waarin de negende plaats in het seizoen 1969/1970 de beste prestatie vormde.

Bekende oud-spelers zijn onder anderen Bertus de Harder, Mick Klavan, Wim Landman, Jan Boskamp. Bekendste trainer was Cor van der Hart.

Op 1 juli 1971 gingen ADO en Holland Sport samen verder als FC Den Haag.