Hermes DVS

Het shirt van Hermes DVS bieden wij aan als zijnde het “fusie shirt” tussen Hermes en DVS in het verleden.

Aanvraagformulier

Historie

De club bestaat sinds 1884, aanvankelijk als cricketvereniging onder de naam Hermes. In 1890 werd ook een voetbalafdeling opgericht. De voetbalafdeling kwam pas goed van de grond na een samenwerking met DVV, de club van de plaatselijke HBS.

Op 1 juni 1919 fuseerde Hermes met de Rotterdamse voetbalclub DVS (Door Vereniging Sterk), dat bij gebrek aan een goed veld in Vlaardingen speelde. Vanaf dat moment is de naam van de club Hermes DVS. Het blauw-zwarte tenue van Hermes werd bij de fusie vervangen door het blauw-witte van DVS.

Hermes DVS was de tweede club van Schiedam en stond aanvankelijk bekend als club van de gegoede burgerij waar ook werd geballoteerd. Bij de eerste club van Schiedam, SVV, speelden voornamelijk mensen uit de arbeidersklasse. De club speelde eerst op een veld aan de Damlaan, aan de rand van de oude stad. Door de naoorlogse uitbreidingen rondom kwam het veld midden in de stad te liggen. In 1960 verhuisde men naar het Sportpark Harga.

In 1954 werd een alternatieve voetbalbond opgericht voor profs en werden de competities van de NBVB en KNVB afgebroken. Bij de oprichting hiervan in 1954-1955 speelde de club in de groep C van eerste divisie.

Bij de invoering van de Eredivisie in 1956 eindigde de club in 1958 nog op de 5de plaats in de Eerste Divisie. Daarna gingen de resultaten omlaag. In 1962-1971 speelde het in de Tweede divisie. Daarna werd Hermes weer een amateurclub.