EBOH

Het shirt van EBOH is verkrijgbaar in een polyester shirt in rood-zwart en wit-rood.

Aanvraagformulier

Historie

De club werd opgericht op 27 november 1921 onder de naam O.V.D. dat stond voor “Onder Vrienden Dordt”. Aangezien er al een vereniging onder die naam stond ingeschreven bij de Nederlandse Voetbalbond werd in 1924 de huidige naam EBOH gekozen (Eendracht Brengt Ons Hoger). De bedenker was Piet Ton. De naam wordt vaak gekscherend verbasterd tot E.H.B.O. (Eerste Hulp Bij Ongelukken) of Elf Boeren Op Hol.

De club kende een hoogtepunt in de roemruchte jaren ’50; de beslissingswedstrijd tegen Volendam in 1953 en later, in 1954, de start in de 1e klasse van de KNVB (tegenwoordig Eredivisie). De club speelde nog aan de Oude Straatweg met de kleedkamers naast de bestuurskamer.

In 1954 werden er overhaast tribunes bijgebouwd met de nodige problemen. Een open zittribune stortte in met veel schade, maar zonder slachtoffers.

Onder de overdekte aan de overkant werd de kantine gebouwd. Dit was de blokhut. De E.B.O.H.-accommodatie was voor zo’n 10.000 toeschouwers geschikt. Lang heeft men niet van deze accommodatie kunnen genieten. Vanwege de aanleg van nieuwe wegen en een nieuw sportcomplex “Sportlaan” moest de club verhuizen naar de Zuidendijk.

In oktober 1956 was het nieuwe terrein met grote houten kantine op betonnen fundering een feit. Een betrekkelijk kleine overdekte tribune verrees aan de overkant en de staantribunes naast de kantine, aan de kopse kanten van het veld en aan de overkant naast de overdekte werden met het gruis van de oude gasfabriek opgehoogd.