DHC

Het shirt van DHC wordt u aangeboden in polyester in retrostijl. Op aanvraag kunnen wij een katoenen retroshirt maken.

Aanvraagformulier

Historie

In 1955 is overgegaan tot het betaalde voetbal; DHC begon op het laagste niveau. Dit was toen de Eerste divisie. De club eindigde onderin en werd daarom een seizoen later in de nieuwe Tweede divisie ingedeeld. Dieptepunt was de laatste plaats in het seizoen 1957-1958. Een jaar later volgde promotie naar de Eerste divisie door een tweede plaats.

De opening van de nieuwe Delftse sportaccommodatie (mei 1960) aan de Brasserskade was een grote vooruitgang voor DHC. De accommodatie was voor die tijd zeer modern. Er verrees een geheel betonnen ring met staanplaatsen rond het veld en aan de zuidelijke kant een overdekte stalen tribune, inmiddels erkend als gemeentelijk monument.

Het nieuwe stadion kon 18.000 toeschouwers te gast hebben. In 1961 komt de eerste voltijds trainer op de loonlijst van DHC: de Oostenrijker Donenfeld en eindigt DHC op de tweede plaats.

Om een plaats in de eredivisie te kunnen bemachtigen moet een beslissingswedstrijd tegen De Volewijckers worden gespeeld. Na een in 2-2 geëindigde eerste wedstrijd verliest DHC de tweede wedstrijd met 3-1. In 1962-1963 wordt bijna weer gepromoveerd, nu is Fortuna Vlaardingen echter te sterk.

Verloop onder voorzitters en tegenvallende bezoekersaantallen zijn niet goed voor de continuïteit. Het voortbestaan van de club wordt in die tijd gevonden in een splitsing van de betaald voetbaltak en de amateurafdeling. Dit is een feit in juni 1966.