VV Oldenzaal

De shirts van Oldenzaal bieden wij aan in een polyester gestreept shirt van Umbro.

Aanvraagformulier

Historie

Op een maandagavond in mei 1914 kwamen enkele voetballiefhebbers samen die een voetbalclub wilden oprichten. Het kwam tot een oprichtingsvergadering, die plaatsvond op 24 mei 1914 in café Hazewinkel aan de Bentheimerstraat.

Als naam werd gekozen “Spartaces”. De vermoedelijke bedenker hiervan was Jans Peters.

Om verwarring met de Rotterdamse voetbalclub “Sparta” te voorkomen moest de naam “Spartaces” worden gewijzigd. In het officiële orgaan van de T.V.B. van 24 oktober 1916 stond de volgende mededeling: Verandering clubnaam: “Spartaces” uit Oldenzaal wordt “Oldenzaal”.

VV Oldenzaal kreeg, na eerst een veld aan de Hengelosestraat te hebben bespeeld, in augustus 1922 de beschikking over het legendarische veld “’t Heuveltje”, met de Brits-ogende tribune aan de Haerstraat.

In het seizoen 1955-1956 debuteerde VV Oldenzaal in de eerste klasse C van het Nederlands profvoetbal. In dat seizoen waren er twee hoofdklassen en drie eerste klassen. Een seizoen later was er een herstructurering in het betaald voetbal tot een ere-, eerste en tweede divisie. Na acht seizoenen keerde de vereniging terug tot de amateurs.

In 1963 speelde VV Oldenzaal een beslissingswedstrijd tegen PEC. Het resultaat maakte uit welke club naar de eerste klasse amateurs terugkeerde als landskampioen De Valk bij de amateurs naar het betaalde voetbal wilde gaan. De wedstrijd werd voor 7.000 toeschouwers gespeeld op het Heracles-terrein in Almelo. Oldenzaal won met 5-1 en leek behouden voor betaald voetbal.

Financieel gezien bleek het betaalde voetbal voor Oldenzaal geen haalbare kaart meer te zijn en de club keerde vrijwillig terug naar de rijen der amateurs. Omdat Oldenzaal zich vrijwillig terugtrok, werd de club in het seizoen 1963-1964 ingedeeld in de vierde klasse KNVB.