Enschedese Boys

Het shirt van Enschedese Boys bieden wij aan in een prachtig retromodel in modern polyester. Op aanvraag kunnen wij ook een katoen retroshirt maken.

Aanvraagformulier

Historie

De Enschedese Boys was een voetbalvereniging uit Enschede. De club kwam van 1954 tot 1965 uit in het betaalde voetbal. Na een fusie met Sportclub Enschede per 1 juli 1965, waarbij FC Twente werd gevormd, werd de Enschedese Boys teruggezet naar de derde klasse. Een hoogtepunt beleefde de Enschedese Boys in 1950, toen het kampioen werd van Oost-Nederland en met Ajax, Blauw-Wit, SC Heerenveen, SV Limburgia en Maurits mocht spelen om het kampioenschap van Nederland.

De thuiswedstrijd tegen Ajax trok meer dan 25.000 toeschouwers. Vanaf 1954 kwam de vereniging uit in het net gestarte betaald voetbal in Nederland. De Boys kwamen vanaf 1956 uit in de Tweede divisie. Er was sprake van een verhuizing van sportpark Deppenbroek naar het net opgeleverde Diekman, maar uiteindelijk werd SC Enschede de bewoner van het nieuwe stadion en ging de Enschedese Boys haar wedstrijden spelen in het Van Heekpark. In 1960 werd promotie afgedwongen naar de Eerste divisie. In het eerste elftal speelde onder andere ex-international Abe Lenstra.

Op 8 juli 2017 speelde Enschedese boys zijn laatste wedstrijd. De club is opgeheven i.v.m. te weinig leden en geldproblemen.