Rigtersbleek

Het shirt van Rigtersbleek bieden wij in een moderne polyster shirt in retro-stijl.

Aanvraagformulier

Historie

Bij de invoering van het betaalde voetbal in Nederland werd Rigtersbleek een semi-profclub. De ploeg werd in seizoen 1954/55 achtste in de Eerste klasse B en een seizoen later zeventiende in de hoofdklasse A. De volgende seizoenen kwam Rigtersbleek uit in de nieuw gevormde Eerste divisie, waar het in de onderste regionen vertoefde. Bleijenberg was inmiddels in 1956 aan Ajax verkocht. In 1960 volgde degradatie naar de tweede divisie waarin het vijftiende werd. Wegens een gebrek aan financiële middelen werd na dit seizoen besloten terug te keren naar de amateurs.

Rigtersbleek speelde vroeger in het stadion aan de Van Heekstraat en speelde voor 12000 toeschouwers zijn thuiswedstrijden.

Trainer Ernie Robinson uit Engeland trainde van 1954 tot 1958 de vv Rigtersbleek selectie. Hij kwam als speler voor verschillende Engelse voetbalverenigingen uit. Als trainer was hij voornamelijk actief in Nederland, waar hij de bijnaam Mister kreeg. Bij de invoering van het betaalde voetbal in Nederland werd Rigtersbleek een semi-profclub. De ploeg werd in seizoen 1954-1955 achtste in de 1e klasse B en een seizoen later zeventiende in de Hoofdklasse A. De spelers verdienden een bescheiden salaris, maar de gelijknamige textielfabriek hielp ze aan een baan. Tot aan de jaren 1960 kwam de club uit in de nieuwgevormde 1e divisie, waar het troosteloos onderin figureerde