Zwartemeer

Het shirt van Zwartemeer is gemaakt van polyester van het merk Umbro in retrostijl.

Het retro shirt met de bekende V en half boogje op de rug is gemaakt van katoen.

Aanvraagformulier

Historie

VV Zwartemeer heeft van 1955/56–1965/66 profvoetbal gespeeld. Zwartemeer werd ingedeeld in de 1e klasse C, toen de een na hoogste klasse. Het eerste seizoen eindigde Zwartemeer op de zestiende en laatste plaats.

Het seizoen erop kwam Zwartemeer uit in de tweede divisie. Het eerste succes werd geboekt in het seizoen 1958/59, toen de kwartfinale van de beker werd bereikt.

Achtereenvolgens werden CEC (5–0), Velocitas (5–3),GVAV (1–0) en N.E.C (2–1 na verlenging) verslagen. In de kwartfinale was de eredivisieclub VVV te sterk (1–5).

VVV veroverde dat seizoen de beker.

In het seizoen 1963/64 was er weer bekersucces voor Zwartemeer, de tweede divisieclub wist twee Eredivisieclubs uit te schakelen. In de 1e ronde werd er van DOS gewonnen en in de 2e ronde werd in een uitwedstrijd SC Enschede verslagen met 0-1. In de 3e ronde werd Zwartemeer uitgeschakeld door eerstedivisionist Fortuna Vlaardingen.

In het seizoen 1965/66 werd Zwartemeer vierde in de Tweede divisie, wat voldoende was om te promoveren naar de Eerste divisie. Na deze promotie werd de betaalde tak van Zwartemeer omgevormd tot een stichting genaamd Sportclub Drenthe. Als amateurvereniging werd VV Zwartemeer ingedeeld in de 4e klasse zondag van het district Noord. In latere jaren speelde Zwartemeer vaak in de hogere regionen van het amateurvoetbal zoals in de 1e en 2e klasse.

In 2017 fuseerde de club met dorpsgenoot VV Klazienaveen tot FC Klazienaveen. Sportpark de Planeet is nog altijd de thuisbasis.