Velocitas

Het shirt van Velocitas kunnen wij aanbieden in polyester. Dit kunnen diverse merken zijn zoals Hummel, Jako, Puma etc.

Ook korte mouw mogelijk.

Aanvraagformulier

Historie

Velocitas trad bij de invoering van het betaald voetbal in Nederland toe tot deze sector. Een groot succes was het niet. De club kwam vier seizoenen uit in de Tweede divisie en moest aan het einde van het seizoen 59-60 nacompetitie spelen om terugkeer naar de amateurs te voorkomen. Dat lukte niet en de club keerde terug naar de amateurs.

Na één seizoen te hebben ‘ingewoond’ bij stadsgenoot Be Quick op de Esserberg wilde Velocitas in 1930 op het middenterrein van het Velodrome aan de Paterswoldseweg in Groningen gaan spelen. In 1929 werd het Velodrome geopend.

Vanaf het najaar van 1930 zou Velo de vaste bespeler van het terrein worden, maar het veld bleek echter dusdanig slecht dat het toch weer moest uitwijken naar het terrein van Be Quick (daar speelde Velocitas toen nog wel zijn kampioenswedstrijden) of het Stadspark.

Vanaf 1931 speelde Velocitas definitief op het Velodrome, dat beschikte over een houten hoofdtribune. In 1933 kwam daar alweer een einde aan, Velo verkaste definitief naar het Stadspark. Sindsdien worden de thuiswedstrijden op het Sportpark Stadspark gespeeld. Sportpark Stadspark kent drie velden, allen kunstgras, waarvan één half veld. Tot 1997 had Velocitas een tribune, deze werd gesloopt vanwege het slechte onderhoud.

Het grootste succes van de club was het winnen van de KNVB beker in het seizoen 1933-1934 werd Feijenoord verslagen met 3-2 in Utrecht.