VV Elinkwijk

Het shirt van Elinkwijk bieden wij aan in de retrostijl met de klassieke V op de borst in modern polyester en in katoen.

Aanvraagformulier

Historie

Bij de invoering van het betaald voetbal  in Nederland was Elinkwijk een van de clubs die in de (eerst Hoofdklasse geheten) nieuwe competitie uitkwam. In november 1954 fuseerde de club met de profclub Utrecht die in de NBVB competitie uitkwam en ging onder de oude naam verder.

In januari 1956 werd de fusie weer ongedaan gemaakt toen Elinkwijk de aandeelhouders van de N.V. uitkocht. In het seizoen 1955/56 werd de club kampioen van de Hoofdklasse B. In het jaar 56-57 werd Elinkwijk zestiende in de net gevormde eredivisie. In deze periode was ook de eerste Surinamer die voor het Nederlands elftal speelde, Humphrey Mijnals voor Elinkwijk actief, samen met zijn broer Frank en enkele andere Surinamers.

De club degradeerde in het seizoen 1960/61, maar werd in 1964/65 kampioen van de eerste divisie en promoveerde, waarna de ploeg nog twee seizoenen uitkwam in de Eredivisie. Vanaf 1967/68 speelde Elinkwijk weer in de eerste divisie, waarna in 1970, onder druk van de gemeente en de KNVB Elinkwijk met de twee andere profclubs uit Utrecht, DOS en Velox fuseerde tot FC Utrecht.