’t Gooi

Het shirt van SC t’Gooi bieden wij aan in de retroversie katoen met de klassieke V op de borst en het halve boogje op de rug.

Ook is een polyester shirt een optie, geel zwart verticaal.

Aanvraagformulier

Historie

Toen in 1954 in Nederland het betaald voetbal werd geïntroduceerd, besloot ’t Gooi een semi-professionele afdeling (H.V.V. ’t Gooi) in het leven te roepen. Samen met stadgenoot FC Hilversum werd ’t Gooi ingedeeld in de Tweede divisie. In het seizoen 1958/59 eindigde ’t Gooi als eerste in de Tweede Divisie A en werd promotie naar de Eerste divisie afgedwongen. Toen in 1962 de Eerste Divisie werd ingekrompen, werd ’t Gooi echter teruggezet naar de laagste professionele afdeling.

Intussen waren fusiebesprekingen met FC Hilversum op gang gekomen. Deze besprekingen mislukten, waarop het bestuur van ’t Gooi besloot de professionele tak af te stoten.

De club keerde vrijwillig terug naar de amateurs, terwijl de profs verder gingen als SC Gooiland. De belangrijkste sponsor van SC Gooiland was de toentertijd zeer populaire zeezender Radio Veronica.

SC Gooiland haalde in de seizoenen 1967/68 en 1968/69 een zevende plaats in de Tweede divisie. In 1971 eindigde men zelfs op de zesde plaats. Ondanks deze redelijke resultaten verdween de club in 1971 uit het betaald voetbal, toen de KNVB besloot de Tweede Divisie op te doeken.