FC Hilversum

Het shirt van FC Hilversum bieden wij aan in polyester met het originele logo welke u ziet op de foto.

Aanvraagformulier

Historie

Op 30 augustus 1906 werd door een stel jongelui een voetbalclubje opgericht onder de naam Voorwaarts. De eerste twee jaren bleven de activiteiten beperkt tot het spelen van vriendschappelijke wedstrijden. In 1908 sloot men zich aan bij de Utrechtse Provinciale Voetbalbond( de U.P.V.B.), thans opererend onder de naam KNVB afdeling Utrecht. Aangezien er reeds een vereniging met de naam Voorwaarts aan de UPVB-competitie deelnam, werd de naam veranderd in Sparta.

Sparta promoveerde in 1912 naar de 3e klasse van de Nederlandsche Voetbal Bond (toen nog niet Koninklijk) en weer moest de naam worden gewijzigd omdat er reeds een Sparta in Rotterdam bestond. Vanaf dat moment dateert de naam FC Hilversum.

FC Hilversum heeft tijdens haar bijna 100-jarig bestaan vele ups en downs gekend, maar is altijd èèn van de toonaangevende verenigingen in het Gooi geweest. Na een wat minder geslaagde periode in het Betaald Voetbal(1955-1968), waarin men in het seizoen 1961/1962 zelfs promotie afdwong naar de 1e divisie, keerde de vereniging weer terug in de rijen der amateurs. Het was in 1969 dat de club zich nestelde op het Sportpark Crailoo, ook thans nog de thuisbasis.