DOS

Het shirt van DOS bieden wij aan in een modern retro shirt van polyester met logo en in een katoenen t-shirt versie.

Aanvraagformulier

Historie

De afkorting DOS stond voor Door Oefening Sterk.

DOS werd in 1901 opgericht. De club werd 1958 kampioen van de eredivisie. In 1970 fuseerden DOS, Elinkwijk en velox  tot FC Utrecht, waarna DOS en de genoemde clubs teruggingen naar de amateurs. De club mocht onder de naam DOS ’01 beginnen in de tweede klasse.

Aan het einde van het seizoen 2003-2004 werd de club opgeheven door gebrek aan vrijwilligers.

Bekende spelers uit het rijke verleden: Frans de Munck, Tony Van der Linden, Hans Kraay, Nico van Zoghel, Leo van Veen.

De zwarte panter:

De dure aankoop van doelman Frans de Munck is de sensatie van de transferperiode in de zomer van 1957. De Munck wilde weg bij Fortuna 54 nadat de club het landskampioenschap mistte en hij door zijn teamgenoot werd aangewezen als de schuldige. DOS bezat door een gemiddeld toeschouwersaantal van 15.000 man een rijke clubkas. Frans was semi-prof en parttime verzekeringsagent. Op 13 oktober bevestigt de Munck zijn reputatie als womanizer.

Bij aanvang van de uitwedstrijd tegen Sparta zou de Amerikaanse filmster annex sexbom Jayne Mansfield de aftrap verrichten. En inderdaad in plaats van een hand geeft Frans de beroemdheid een zoen plat op haar mond. De foto staat de volgende dag in alle kranten. De Munck is een topkeeper en levert DOS veel punten op. Hij was fanatiek en stijlvol tegelijkertijd. Zijn bijnaam was ‘de Zwarte Panter’ en hij keepte tot 1961 bij de Kanaries.