RWDM

Het shirt van RWDM bieden wij aan in een polyester shirt wit of rood met origineel logo en een katoenen shirt retro.

Aanvraagformulier

Historie

In 1973 was voetbalclub RWDM ontstaan, na een lange fusiegeschiedenis van verschillende voormalige Brusselse topclubs. RWDM was bij de KBVB aangesloten met stamnummer 47. Die club werd in 1975 landskampioen, speelde in de jaren 70 Europees voetbal, en bleef verscheidene jaren in de hoogste voetbalreeksen. In 2002 ging die club echter failliet en verdween.

De volgende jaren namen verschillende partijen initiatieven om de naam RWDM weer leven in te blazen. Zo nam Johan Vermeersch KFC Strombeek over, om als FC Brussels in het Edmon Machtensstadion van Molenbeek te spelen en daarmee als opvolger van RWDM de Eerste Klasse te bereiken. In 2013 werd die club zelfs herdoopt in RWDM Brussels FC, maar wegens financiële problemen verdween de club in 2014.

Daarnaast was in 2003 ook een nieuwe club Racing Whitestar Daring Molenbeek opgericht, een die de letters “RWDM” in leven wilde houden. De naam was een kleine variatie op de oude verdwenen clubnaam. Die volledig nieuwe club sloot zich aan bij de KBVB met stamnummer 9449 en begon onderaan de competitieladder, in Vierde Provinciale.

Na een fusie kon men een paar jaar later wel aantreden in Eerste Provinciale, maar de volgende jaren zakte men weer naar de laagste reeksen. In 2010 wijzigde die club nog haar naam in RWDM2003, maar ook die club verdween een paar jaar later. Na het verdwijnen van RWDM Brussels FC ging een andere Brusselse club, White Star Bruxelles in het Edmond Machtensstadion spelen.

Ondertussen startte een groep investeerders en supporters een nieuw project om “RWDM” weer leven in te blazen, het project RWDM 47, met als bezielers onder meer Thierry Dailly, Bruno Vandenwijngaert en Phillippe Housiaux. Dit project vond in 2015 ook een bestaand stamnummer: men kon namelijk stamnummer 5479 overnemen van Standaard Wetteren. Het nieuwe RWDM zou zo op de plaats van Wetteren kunnen starten in Vierde klasse.

Men kwam in het voorjaar van 2015 tot een akkoord met de gemeente Sint-Jans-Molenbeek om te mogen spelen in Edmond Machtensstadion, dat men zou delen met White Star Bruxelles maar de volgende weken en maanden bleef er onenigheid tussen RWDM, White Star en het gemeentebestuur. Uiteindelijk besliste de rechtbank begin augustus 2015 dat RWDM toch op het A-terrein van het Edmond Machtensstadion mag aantreden. 

RWDM beëindigde het seizoen 2015-2016 in Vierde Klasse B op een negende plaats met 39 punten uit 28 gespeelde wedstrijden. In het seizoen 2016-2017 zal RWDM -ingevolge de hervorming van het profvoetbal en het amateurvoetbal in België- uitkomen in de Derde klasse amateurs ACFF A (nationaal).

In het seizoen 2016-17 wist men promotie naar de Tweede klasse amateurs af te dwingen door kampioen te worden. Het eindigde met 61 punten uit 26 wedstrijden op een gedeelde 1e plek met US Rebequoise. RWDM had een doelsaldo van +41 en US Rebecquoise een doelsaldo van +34. Hierdoor kreeg RWDM het kampioenschap toegewezen

In het daaropvolgende seizoen vierde RWDM haar tweede titel op rij en promoveerde zo naar de eerste klasse amateur. Het seizoen van 2019-20 rondde RWDM af met een zesde plaats (dat door de Coronacrisis voortijdig afgebroken werd) maar kon door licentieproblemen in 1B en het behalen van de proflicentie wel aantreden in de Proximus League vanaf 2020.