Royal Union Saint Gilloise

Het shirt van Royal Union St. Gilloise bieden wij aan in een modern polyester shirt en een katoenen retroshirt.

Het polyester shirt kan zijn gewijzigd door o.a. andere sponsoren. De nieuwe foto ontvangt u bij uw aanvraag.

Het retro shirt wordt voorzien van het logo.

Aanvraagformulier

Historie

Union Sint-Gillis, officieel Royale Union Saint-Gilloise, is een club, afkomstig uit Sint Gillis in Brussel. Union werd opgericht in 1897 en speelt sinds de jaren 20 in het Joseph Marienstadion. Union was de succesvolste Belgische club voor de WO2 en wist elf keer de landstitel te veroveren. Het laat daarmee vooralsnog enkel RSC Anderlecht en Club Brugge voor zich.

Union houdt het record wat het aantal opeenvolgende ongeslagen wedstrijden in de Belgische Eerste klasse betreft, namelijk 60. Dit gebeurde in de seizoenen 1933, 1934 en 1935. Union verloor uiteindelijk van Daring Club Bruxelles. Het elftal werd later bekend onder de naam “Union 60”. In België wordt er nog jaarlijks een beker uitgereikt aan de ploeg die het langst ongeslagen blijft, de Pappaertbeker, genoemd naar de kapitein van Union 60, Jules Pappaert.

Union Saint Gilloise trekt met name veel “groundhoppers”, mensen die als hobby stadions bezoeken met unieke karakters. Zo ligt het oude stadion in een groot park, het Dudenpark en is omringd door bossen. De hoge staantribune aan de lange zijde staat bij wedstrijden volgepakt met supporters in het geel en blauw. De andere zijde kenmerkt zich door de oude hoofdtribune in Engelse stijl. In de hoek van het veld staat een grote witte villa waarin vroeger de kleedruimtes waren gevestigd. Achter de doelen zijn nu wel nieuwe onoverdekte zitplaatsen gekomen omdat de voormalige staanplaatsen door betonrot niet meer te handhaven waren.