First Vienna FC

Het shirt van First Vienna FC, de oudste club van Oostenrijk, bieden wij aan in een modern polyester set, shirt en short.

Aanvraagformulier

Historie

De club werd op 22 augustus opgericht. Op diezelfde dag werd een vergadering gehouden waarin het logo, dat vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt, werd voorgesteld. Het logo, dat werd ontworpen door William Beale die afkomstig was van het eiland Man, was een voetbal omringt met drie benen (de benen zijn afkomstig uit de vlag van Man).

De geschiedenis van de club is nauw verwant met de geschiedenis van de Oostenrijkse voetbalsport.

In 1986 deed Vienna een sensationele transfer door Mario Kempes binnen te halen, die met Argentinië wereldkampioen geworden was. Samen met voormalig international Steinkogel had Vienna opnieuw de kwaliteit om zich in de hoogste klasse te behouden.

De terugkeer werd met een 4de plaats gevierd en er kwamen nog grote spelers naar de club. Vienna kon zich twee keer plaatsen voor de UEFA CUP en maakte zo de droom waar nog eens in een internationale competitie te spelen, beide keren werd de club in de tweede ronde uitgeschakeld. In 1992 degradeerde de club terug naar de tweede klasse.

In april 2018, werd de First Vienna fc 1894, opgenomen als lid in de Club of Pioneers, als oudste voetbalclub van Oostenrijk.