FC Swarovski Tirol

Het shirt bieden wij aan in een polyester variant met het oude logo en shirtreclame. Betreft een set met shirt en broekje.

Aanvraagformulier

Historie

Op 20 juli 71 besloot het bestuur van Wattens en dat van Fc Wacker Innsbruck (de landskampioen van dat jaar) om de handen ineen te slaan en zo kwam de fusieclub SpG Swarovski Wattens-Wacker Innsbruck tot stand. De club werd meestal SSW Innsbruck (Spielgemeinschaft Swarovski Wacker Innsbruck) genoemd. In de jaren 70 was de club de sterkste van heel Oostenrijk en won vier keer de landstitel en evenveel keer de beker. Ook de Mitropacup werd twee keer binnengehaald. Een van de meest bekende spelers is Hansi Mueller die eveneens bij Inter Milan en Stuttgart speelde.

In 1975 trof de club Honved Boedapest in de finale en won met 3-1 thuis en 1-2 in Boedapest. Het volgende seizoen was het Joegoslavische Velez Mostar de tegenstander en SSW won twee keer met 3-1. In 1978 werd ook een eerste succes geboekt in de Europacup I, Fc Basel en Celtic werden opzijgeschoven, maar in de kwartfinale was het Duitse Borussia Moenchengladbach te sterk.

Het volgende seizoen kwam echter de ontnuchtering, een sterk afgezwakt SSW degradeerde voor het eerst naar de tweede klasse. In 1981 promoveerde de club terug en eindigde als derde in de eindrangschikking. In 1982 en 1983 werd de bekerfinale bereikt maar de club verloor telkens met duidelijk cijfers van respectievelijk Rapid en Austria. De economische status van de club werd alsmaar slechter en het profvoetbal stond op de helling. Wacker en Wattens gingen vanaf nu weer hun eigen weg, in Wattens deed men dat onder de naam WSG Wattens.

WSG Wattens is nu een geheel eigen club en speelt in het Gernot Langes Stadion in Wattens. FC Wacker Innsbruck speelt nog altijd in het Tivoli in Innsbruck. De rollen zijn eigenlijk omgedraaid. Het kleine WSG speelt nu in de Bundelsliga en FC Wacker in de 2e divisie welke de Erste Liga genoemd wordt.