FC Lugano

Het shirt van FC Lugano bieden wij aan in de moderne polyestervariant thuis en uit.

De retrovariant is van katoen.

Aanvraagformulier

Historie

FC Lugano is een Zwitserse club uit de stad Lugano in het Italiaanstalige Ticino. De club werd in 1904 opgericht en werd drie keer Zwitsers landskampioen.

In 2002 ging de club failliet. Op 1 juli 2003 werd opvolger AC Lugano opgericht dat op 24 juni 2008 opnieuw de naam FC Lugano aannam.

De clubkleuren zijn zwart en wit, en de club speelt zijn thuiswedstrijden in het Stadio di Cornaredo, dat 15.000 zitplaatsen telt. FC Lugano speelde in totaal 68 seizoenen op het hoogste niveau van Zwitserland.

 In 1966-1967 streed de club opnieuw mee voor de titel samen met Basel en FC Zürich en werd uiteindelijk samen met Zürich gedeelde tweede op één puntje achterstand op Basel.

Het volgende seizoen was de club opnieuw dicht bij de titel en eindigde met de twee grote clubs uit Zürich op een gedeelde eerste plaats met 38 punten. Er kwam een eindronde waarin Lugano beide wedstrijden verloor en de titel aan FC Zürich moest laten. 

Troostprijs dat jaar was wel de bekeroverwinning tegen Winterthur. Hierdoor mocht de club voor het eerst Europees voetbal spelen maar het grote Barcelona, dat de latere finalist werd, zorgde ervoor dat het een kort avontuur was.

Na twee subtopseizoenen kon Lugano opnieuw een derde plaats bemachtigen in 1971, wel met grote achterstand op de nummers een en twee. In de bekerfinale verloor de club van Servette. De derde plaats in de competitie gaf recht op een plaats in de allereerste editie van de Uefa cup, waarin de club verloor van het Poolse Legia.