Admira Wacker Wien

Het shirt van Admira Wacker Wien bieden wij aan in een ployester shirt, retro.

Aanvraagformulier

Historie

Op 15 oktober 1894 werd in Oostenrijk een voetbalwedstrijd gespeeld met Engelse regels tussen First Vienna en Vienna Cricket. 3 jaar later werd ook in Jedlesee, een wijk in het Wiener stadsdeel Floridsdorf voetbal gespeeld.

Josef Schmidt richtte SK Sturm op. Enkele maanden later werd een 2de club in Jedlesee opgericht, de keuze van de naam was echter een heet hangijzer, uiteindelijk viel de keuze op de naam Admira omdat een van de oprichters naar Amerika geweest was en met het schip Admira terug naar Europa gekomen was.

SK Sturm sloot zich later bij Admira aan omdat het terrein van Sturm regelmatig door de Donau overstroomd werd. Ook Admira speelde dicht bij de Donau en moest enkele jaren later de boeken neerleggen. In de tussentijd waren er nog 2 clubs opgericht in Jedlsee, Burschenschaft Einigkeit enSportklub Vindobona.

Op 1 oktober 1905 fuseerden beide clubs en in herinnering aan de kort daarvoor verdwenen club Admira nam de nieuwe club deze naam over en heette voluit 1. Groß-Floridsdorfer SK Admira.

Het eerste elftal bestond uit Richard Grill, Johann Gehr, Josef Geyer, Georg Wiche, Ferdinand Frank, Johann Rehor, Hans Kammerer, Johann Summer, Johann Wiesner en Josef Buchmann. Na een tijd werd de naam SK Admira Wien aangenomen.

Tegenwoordig speelt de club onder de naam Admira Wacker Mödling.