Racing Mechelen

Het shirt van Racing Mechelen kunt u bestellen in een polyestershirt en in de katoenen retroshirt.

Aanvraagformulier

Historie

De club werd begin juli 1904 als Racing Club de Malines opgericht door vier studenten van het Mechelse Atheneum. In de beginmaanden werden geen reglementair georganiseerde matchen gespeeld. De leden speelden onderling tegen elkaar op militaire trainingsvelden in Mechelen-Noord.

Vanaf 1905 kon de club één keer per week een “deftig” veld gebruiken in de Mechelse wijk Kauwendael.

Op dit terrein werd op donderdag 20 april 1905 de eerste officiële vriendenwedstrijd gespeeld tegen een club van een Franstalige school uit Antwerpen, het Rachez-instituut. Op 28 mei 1905 vond op hetzelfde veld een volgende officiële vriendenwedstrijd plaats, tegen Kuregem. 

Na de Tweede Wereldoorlog, in 1947/48, slaagde Racing erin zijn reeks in Tweede Klasse te winnen en kon zo terugkeren naar de Eerste Klasse. Bij het begin van de jaren 50 beleefde Racing zijn gloriejaren, met de 3e plaats in 1950 en in 1951. In 1952 werd Racing vicekampioen, na RFC Luik.

Racing haalde in 1954 de finale van de Beker van België, maar ging daarin onderuit tegen Standard Luik.  

In 1957 werd de naam nog eens veranderd, nu in Koninklijke Racing Club Mechelen (KRC Mechelen). De club kende echter een moeilijke periode: in 1958 zakte Racing terug naar Tweede Klasse en twee seizoenen later zelfs naar derde klasse.

Tijdens de rest van de jaren 60 sprong Racing op en neer tussen Tweede en Derde klasse, tot het in 1975 nog eens de titel kon veroveren in Tweede Klasse. KRC Mechelen promoveerde weer naar Eerste Klasse, maar werd daar in 1975/76 laatste en zakte na één seizoen terug naar Tweede. Daar bleef de club spelen tot ze in 1988 eindelijk nog eens de titel pakte, en opnieuw naar de hoogste afdeling kon.

Het verblijf was opnieuw van korte duur: na twee seizoenen zakte Racing weer naar tweede afdeling. In 1994 volgde een nieuwe degradatie, nu naar derde klasse, waar de club het volgende decennium met wisselend succes bleef spelen.